Veilig betalen

Gratis levering boven €35

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

Verminderde weerstand? Zo maakt u er komaf mee

Een verminderde weerstand is niet ongewoon in de aanloop naar de koudere wintermaanden. Bacteriën en virussen houden van de kou, overleven dan gemakkelijker en vinden sneller hun weg naar onze luchtwegen door koude en droge lucht. Bovendien vertoeven we tijdens de wintermaanden voornamelijk binnen, dicht bij anderen, waardoor we virussen sneller overdragen. Kom snel te weten hoe het immuunsysteem precies in elkaar zit en wat u zelf kan doen om u te wapenen tegen koning winter.

Het immuunsysteem: de vork aan de steel

Het immuunsysteem – ofwel het afweersysteem of de weerstand – bestaat uit 2 lagen:

Enerzijds beschikken we over een aangeboren immuniteit of de aspecifieke afweer. Die kent een eerstelijnsafweer en een tweedelijnsafweer. Slaagt een ziekteverwekker erin om door de eerstelijnsafweer te dringen, zoals de huid of de slijmlaag van de darmen, luchtwegen of genitaliën, dan komt de tweedelijnsafweer met de witte bloedcellen in actie.

Anderzijds hebben we de verworven immuniteit, het adaptieve immuunsysteem. Kunnen we een eerste besmetting door een ziekteverwekker afweren, dan worden we er immuun voor.

Verminderde weerstand? Zo maakt u er komaf mee

Hoe kan u uw verminderde weerstand aanpakken?

Er zijn heel wat oorzaken van een verminderde weerstand. U kan ook een zwakker immuunsysteem hebben dan uw vrienden of familie. Met deze tips kan u uw weerstand verhogen:

1. A breath of fresh air

Heeft u amper tijd om te sporten? Geen probleem. Maak een korte wandeling of fietstocht in de gezonde buitenlucht. 30 minuutjes per dag zijn al meer dan voldoende.

2. Rust en slaap voldoende

Kruip eens vroeg onder de warme wol. Zo kan uw lichaam zich herstellen (na dat rondje wandelen of fietsen) en de ziekteverwekkers beter afweren. Gemiddeld 8 uur per nacht blijkt gunstig te zijn bij een verminderde weerstand.

3. Verhoog uw weerstand met de juiste voeding

Eet u wel gezond en evenwichtig? U kan een verzwakt immuunsysteem aanpakken door uw voedingsgewoonten aan te passen:

Probiotische voeding

Probiotica zijn gezonde bacteriën die de darmen bezetten en de darmfunctie ondersteunen. Voeg eens wat meer zuurkool, yoghurt, kefir, gember, tempeh of tamari toe aan het wekelijkse menu.

IJzerrijke voeding

IJzer heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en helpt tegen bloedarmoede. U vindt het terug in vlees, vis, gevogelte, schaaldieren, peulvruchten, noten en zaden

Vezelrijke voeding

Vezels zorgen voor een gezonde darmflora, wat op zijn beurt gunstig is voor een goede weerstand. Volkorenproducten, groenten, fruit en peulvruchten zitten tjokvol vezels.

Vitamine c

Vitamine c werkt antibacterieel en ontstekingsremmend en ondersteunt uw immuunsysteem. Vul uw voedingspatroon aan met sinaasappels, kiwi’s of onze vitamine C 1000 Plus voedingssupplementen!

Iets doen aan uw verminderde weerstand?

Probeer de vitamine C 1000 Plus voedingssupplementen van PharmaNutrics.

Gerelateerde berichten

Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Enkele mythes ontkracht lees meer
Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Enkele mythes ontkracht

Nu supplementen steeds meer een onderdeel vormen van een gezonde levensstijl wordt er ook meer en meer over gespeculeerd. Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Wat met bijwerkingen? […]

Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou? lees meer
Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou?

Blijkt het uit een bloedonderzoek dat je een tekort hebt aan een bepaalde stof en dat je gebaat bent met een voedingssupplement? PharmaNutrics licht toe […]

Examenstress de baas met deze tips en tricks lees meer
Examenstress de baas met deze tips en tricks

Krijg je het al benauwd als je nog maar denkt aan de examens? Heb je vaak last van examenstress voor of tijdens de blok? Met […]