Veilig betalen

Gratis levering boven €35

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

Wat kan je doen tegen vermoeidheid?

Begint jouw drukke leven zijn tol te eisen en geraak je maar niet uitgerust? Wil je eindelijk wat doen tegen vermoeidheid zónder hele dagen in bed door te brengen? Pak vermoeidheid aan met deze simpele tips van PharmaNutrics.

Wat kan je doen tegen vermoeidheid?

1. Skip de koffie

Cafeïne zorgt voor de afgifte van het stresshormoon cortisol in de bloedbaan. Het maakt ons alerter, geeft ons meer energie en zet onze darmen in werking. Máár het onderdrukt ook onze eetlust en verstoort ons slaap-waakritme. Wil je wat doen tegen de vermoeidheid? Hou het bij 1 kop koffie per dag of vervang je bakje troost door groene thee, kruidenthee of water met een groenten- of fruitsmaakje.

2. Eet op vaste momenten

Het lichaam houdt van routine. Dat geldt voor je slaapritme, maar net zo goed voor je eetgewoontes. Consumeer je hoofdmaaltijden en tussendoortjes op vaste momenten voor een normaal cortisolgehalte, metabolisme en energieniveau. Late night snacks laat je best voor wat ze zijn. Als je lichaam ’s avonds of ’s nachts nog voedsel moet verteren, heeft dat een impact op je slaapcyclus. Probeer dus 3 tot 4 uur voor het slapengaan niks meer te eten.

3. Consumeer meer magnesium

Magnesium is onontbeerlijk voor tal van lichamelijke reacties, ook voor de slaapcyclus. Echter, door onze drukke levens, stress, sport of ongezonde voeding neemt de aanwezige hoeveelheid van het mineraal sterk af. Je kan de inname van magnesium verhogen door meer groene bladgroenten, volle granen, bonen, peulvruchten en zaden te eten, maar je vindt het ook terug in de PharmaNutrics voedingssupplementen.

4. Neem een bad met Epsom zout

Britten baden al eeuwenlang in Epsom zout vanwege de herstellende en helende werking ervan. Het zout zit tjokvol magnesium dat helpt bij de aanmaak van de feelgoodhormonen, serotonine en dopamine. Het bevordert een normale cholesterolwaarde, komt tussen bij stress en een gespannen geest en speelt een belangrijke rol bij blessures of het herstel na een work-out. Vul je bad met 200 gram Epsom zout en relax voor minstens 20 minuten of scrub je huid ermee in de douche.

5. Probeer adaptogene kruiden

In stresserende situaties kan je de druk uit je omgeving vermijden of kan je je lichaam beter beschermen tegen stress door je adaptogene capaciteit te verhogen. Dat kan met adaptogene kruiden als Ashwagandha of Siberische ginseng die je ook terugvindt in bepaalde PharmaNutrics voedingssupplementen.

6. Laat je masseren

Wat je verder nog kan doen tegen vermoeidheid is acupressuur. Er bevinden zich honderden acupressuurpunten verspreid over het hele lichaam. Zo kan je angsten doen afnemen en jezelf kalmeren door druk uit te oefenen:

  • op de huidplooi tussen duim en wijsvinger
  • op het voorhoofd tussen de 2 wenkbrauwen
  • tussen de grote en tweede teen

Heb je interesse in voedingssupplementen die helpen bij vermoeidheid?

Laat je persoonlijk adviseren door de specialisten van PharmaNutrics.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Enkele mythes ontkracht lees meer
Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Enkele mythes ontkracht

Nu supplementen steeds meer een onderdeel vormen van een gezonde levensstijl wordt er ook meer en meer over gespeculeerd. Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Wat met bijwerkingen? […]

Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou? lees meer
Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou?

Blijkt het uit een bloedonderzoek dat je een tekort hebt aan een bepaalde stof en dat je gebaat bent met een voedingssupplement? PharmaNutrics licht toe […]

Examenstress de baas met deze tips en tricks lees meer
Examenstress de baas met deze tips en tricks

Krijg je het al benauwd als je nog maar denkt aan de examens? Heb je vaak last van examenstress voor of tijdens de blok? Met […]