Vitamine C is de meest veelzijdige van alle vitamines. Ons lichaam maakt echter zelf geen vitamine C aan. Een vitamine C supplement is dan ook niet overbodig. Deze super-vitamine is de perfecte immuniteitsbooster. Maar het is veel meer dan dat. Vitamine C beschermt tegen onder meer verkoudheid, blaasontstekingen, reuma en allergie. PharmaNutrics zet de voordelen van een vitamine C supplement op een rijtje.

Wat zijn de voordelen van een vitamine C supplement?
  1. Vitamine C versterkt de weerstand tijdens de wintermaanden

Vitamine C geeft ons immuunsysteem een duw in de rug en versnelt herstel na ziekte. Als krachtige antioxidant beschermt vitamine C ook tegen verkoudheden, infecties, (chronische) ontstekingen en vermoeidheid. Vitamine C versterkt niet enkel op korte termijn je afweersysteem. Ook op lange termijn zorgt het ervoor dat je lichaam op een trager tempo ouder wordt.

  1. Vitamine C vermindert allergie en de symptomen van hooikoorts

Histamine is een stofje dat verantwoordelijk is voor een overreactie van het immuunsysteem bij allergie en hooikoorts. Vitamine C kalmeert de aanmaak van histamine en verlicht de symptomen van hooikoorts en allergische reacties van de luchtwegen. Ook astma wordt zo geremd.

  1. Bij langdurige stress reguleert vitamine C het stresshormoon

Stress laat het gehalte vitamine C in ons lichaam dalen. Dat maakt ons niet alleen vatbaarder voor ziektes, ook het stresshormoon cortisol slaat op hol. Extra vitamine C vermindert de effecten van het stresshormoon. Het maakt ons dus rustiger en kalmeert onze hersenen.

  1. Vitamine C heeft een positief effect bij reuma

Omdat vitamine C ook een rol speelt bij de vorming van kraakbeen, heeft extra inname een positief effect bij artrose en andere reumatische aandoeningen. Een tekort aan vitamine C maakt ons vatbaarder voor spier- en gewrichtspijnen.

  1. Vitamine C verbetert de ijzeropname in het lichaam

IJzertekort geeft onder meer aanleiding tot vermoeidheid. Vitamine C zorgt ervoor dat het ijzer dat we via onze voeding binnenkrijgen optimaal door het lichaam wordt gebruikt. Veel vitamine C vermindert dus de kans op een ijzertekort en, wanneer dat toch het geval is, vult een tekort vlugger aan.

  1. Vitamine C verstevigt en versterkt de huid

Ook een doffe en grauwe huid is gelinkt aan een tekort aan vitamine C. Vitamine C is immers essentieel voor de vorming van collageen, dat de huid stevig, minder droog en gezond maakt. Ook huidwondjes genezen sneller dankzij vitamine C.

  1. Vitamine C verlaagt de bloeddruk en cholesterol

Als sterke antioxidant beschermt vitamine C de vaatwanden. Het heeft een positief effect bij onder meer hoge bloeddruk en hoge cholesterol. Daardoor daalt het risico op hart- een vaataandoeningen.

Onze vitamine C supplementen zijn hoog gedoseerd en worden optimaal opgenomen

Het gamma van PharmaNutrics telt meerdere verpakkingen vitamine C supplementen. Onze supplementen bevatten vitamine C in de vorm van ascorbinezuur, de vitamine C vorm die optimaal door het lichaam wordt opgenomen. Aangevuld met citrus bioflavenoïden ter versterking van de werking van vitamine C. Voeg je vitamine C supplement hieronder toe aan je winkelmandje.

Meer weten over de voordelen van vitamine C?

Laat je persoonlijk adviseren door de specialisten van PharmaNutrics.

Contacteer ons