Veilig betalen

Gratis levering boven €35

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

Examenstress de baas met deze tips en tricks

Krijg je het al benauwd als je nog maar denkt aan de examens? Heb je vaak last van examenstress voor of tijdens de blok? Met deze eenvoudige tips en trucjes kom je vlot de examenperiode door.

Een gezonde portie examenstress

Naarmate de examens dichterbij komen, voelen we iets meer tijdsdruk. Velen vinden die druk en lichte vorm van stress net aangenaam. En dat is normaal ook, want het kan je extra motiveren. Je bent alerter, je kan helderder nadenken en je presteert beter. Kortom je staat op scherp.

Maar trop is te veel

Te veel stress is dan weer niet goed. Wanneer we angst of stress voelen, gaat ons lichaam in survival mode. Dat gevoel kenden zelfs onze voorouders in de oertijd al, toen ze op jacht gingen en eten zochten. Als je lichaam voelt dat je in gevaar bent, dan maakt het cortisol aan, een stresshormoon.

Enerzijds verhoogt het je energieniveau en doorzettingsvermogen, remt het ontstekingen af en speelt het een rol bij depressies en angststoornissen. Anderzijds raken je bijnieren (en eigenlijk je hele lichaam) uitgeput bij een te lange blootstelling aan stress, waardoor je uiteindelijk geen cortisol meer kán produceren.

3601

Klaar om er wat aan te doen?

Met deze tips krijg je opnieuw de controle over examenstress:

Probeer elke dag op hetzelfde uur op te staan, begin telkens op hetzelfde moment met studeren en ga op een vast (en redelijk) uur terug naar bed. Een vast ritme doet je goed, houdt je wakker en brengt gemoedsrust. Ook pauzes behoren tot je vaste routine!

Maak aan het begin van de dag een planning met een realistische tijdsschatting per taak. Dat geeft je een beter beeld van wat er moet gebeuren en hoeveel tijd je eraan kan spenderen.

Iedereen heeft een eigen manier om leerstof te verwerken. Achterhaal de beste leermethode voor jou. Ben je productiever in de bib tussen andere studenten of verkies je net een rustige plek om alleen te studeren? Zorg er verder ook voor dat je bureau netjes is.

Zet je smartphone op vliegtuigmodus of schakel hem helemaal uit en hou je even niet bezig met sociale media. Daar zijn de pauzes voor, toch?

Met bepaalde voeding kan je je brein in topvorm houden. Je bent namelijk alerter, helderder, vitaler en opgewekter als je kiest voor gezond voedsel. Ga voor fruit en groenten in alle kleuren van de regenboog, vette vis, noten (en dan vooral walnoten), veel water, groene thee en hier en daar een kop koffie met een stukje zwarte chocolade.

Om alle informatie te verwerken, heeft je brein ook rust nodig. Tijd voor pauze dus! Ga wandelen in de natuur, doe een work-out, luister muziek of bel een vriend(in) of medestudent op.

Heb je net een grote brok leerstof geblokt? Of heb je de examens succesvol overleefd? Verwen jezelf. Trek eropuit met vrienden of schenk jezelf een cadeautje. Met zo’n leuk vooruitzicht temper je ongetwijfeld je examenstress.

Wil je je geheugen tijdens de examenperiode graag een extra duwtje in de rug geven? Vul gezonde voeding aan met de natuurlijke voedingssupplementen van PharmaNutrics die je concentratie boosten.

L-tyrosine is een natuurlijke compagnon tegen stress en concentratieproblemen

L-tyrosine is een brain supplement dat de laatste jaren snel in populariteit is gegroeid. Dit aminozuur speelt een belangrijke rol in onder meer de cognitieve processen. Studenten ondervinden dankzij L-tyrosine een natuurlijke steun bij examenstress en concentratieproblemen.

L-tyrosine is een belangrijke bouwsteen van zowel dopamine, adrenaline, noradrenaline als de schildklierhormonen. L-tyrosine ondersteunt zo topprestaties van de hersenen en vermindert stress. Het maakt L-tyrosine tot opkikker bij zowel mentale als fysieke vermoeidheid en metgezel tijdens het blokken.

Zonder stress de examenperiode door?

Laat je ondersteunen door de PharmaNutrics voedingssupplementen.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

Waarom heb ik last van hooikoorts en een ander niet? lees meer
Waarom heb ik last van hooikoorts en een ander niet?

Het mooie lenteweer doet ons massaal naar buiten trekken. Voor velen gaat dat echter gepaard met hooikoorts. Dat is het gevolg van pollen die ons […]

Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Enkele mythes ontkracht lees meer
Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Enkele mythes ontkracht

Nu supplementen steeds meer een onderdeel vormen van een gezonde levensstijl wordt er ook meer en meer over gespeculeerd. Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Wat met bijwerkingen? […]

Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou? lees meer
Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou?

Blijkt het uit een bloedonderzoek dat je een tekort hebt aan een bepaalde stof en dat je gebaat bent met een voedingssupplement? PharmaNutrics licht toe […]