Veilig betalen

Tijdelijk gratis verzending

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

Natuurlijke tips om buikpijn en darmkrampen te verminderen

Buikpijn en darmkrampen geven een overheersend onaangenaam gevoel. Vaak gaan ze samen met winderigheid, misselijkheid en zure oprispingen. Ons goed in ons vel voelen begint dan ook met een vlotte spijsvertering en een goede darmwerking. Maar waar komen buikkrampen vandaan en hoe kunnen we buikpijn en winderigheid op een natuurlijke manier verminderen?

Waarom heb je meer last van buikpijn en darmkrampen dan een ander?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand vaak last heeft van darmkrampen en buikpijn en een ander niet. Niet iedereen heeft eenzelfde ontlastingspatroon. Sommige mensen hebben ‘luie darmen’, zoals we ze in de volksmond noemen, waarbij de darmwerking van nature minder vlot verloopt met vaak constipatie tot gevolg.

Ook voedselintoleranties, voedselallergieën en het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) beïnvloeden de spijsvertering. Daarnaast is een gezonde levensstijl met een evenwichtig voedingspatroon en voldoende beweging belangrijk.

3239

Enkele tips om buikpijn, darmkrampen en winderigheid te verminderen

  • Eet voldoende natuurlijke voedingsvezels. Ze stimuleren de stoelgang. Onder meer groenten en fruit, noten, havermout en volkorenproducten bevatten veel vezels.
  • Vezels hebben vocht nodig om optimaal te werken. Drink daarom voldoende water. Eén tot anderhalve liter water per dag is aan te raden.
  • Gember is een natuurlijke motor van de spijsvertering. Gingerol, wat zorgt voor de scherpe smaak van gember, stimuleert de afscheiding van maag- en galsappen. Het is een uitstekend middeltje tegen misselijkheid.
  • Breng je lichaam in beweging. Sporten en bewegen brengen de spijsvertering op gang.
  • Vul je voedingspatroon aan met Enzymix Plus, een natuurlijk voedingssupplement van PharmaNutrics.

Ons supplement Enzymix Plus zorgt voor een vlotte spijsvertering

Enzymix Plus vermindert darmkrampen, winderigheid, opgeblazen gevoel, spastisch colon en ontstekingen. Het bevat de natuurlijke ontstekingsremmers bromelaïne (ananas-extract) en papaïne (papaja-extract), die ook geschikt zijn bij de ziekte van Crohn. In Zuid-Amerika worden ananas en papaja al eeuwen gebruikt bij maag- en darmproblemen en ontstekingen.

Ze zijn aangevuld met pancreatine en lipase. Als pancreasenzymen verteren ze voedsel makkelijker. Ook trypsine en digezyme enzymencomplex zorgen voor een betere spijsvertering. Calciumcarbonaat stilt maagklachten, vooral voortkomend door maagzuur. Ons supplement Enzymix Plus zorgt zo voor een vlotte spijsvertering en vermindert darmklachten.

Enzymix Plus is er in verpakkingen van 30 en 90 capsules. Voeg Enzymix Plus hieronder toe aan je winkelmandje.

Buikpijn en darmkrampen verminderen op een natuurlijke manier?

Laat je persoonlijk adviseren over onze voedingssupplementen.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

Detox kuur beginnen na de kerst- en nieuwjaarsperiode? Zo doe je dat lees meer
Detox kuur beginnen na de kerst- en nieuwjaarsperiode? Zo doe je dat

Wil je na de kerst- en nieuwjaarsperiode een natuurlijke detox kuur beginnen? PharmaNutrics vertelt waarom een detox kuur goed is voor lever en gal en […]

Migraine: welke voedingssupplementen helpen aanvallen voorkomen? lees meer
Migraine: welke voedingssupplementen helpen aanvallen voorkomen?

Ben jij een van die ongeveer 15% Belgen die regelmatig een migraine aanval heeft? Dan besef je ten volle de impact van migraine op het […]

Vaak angstgevoelens? Breng lichaam en geest op een natuurlijke manier tot rust lees meer
Vaak angstgevoelens? Breng lichaam en geest op een natuurlijke manier tot rust

De jongste jaren zijn we ons meer bewust van het belang van mentaal welzijn. Dat is belangrijk. Toch zijn er nog veel mensen die kampen […]