Veilig betalen

Gratis levering boven €35

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

Krachtige tips die je sportprestaties verbeteren

Las jij sporadisch een work-out in of mag je jezelf een echte topsporter noemen? In beide gevallen draag je best zorg voor je lichaam om je kiplekker te voelen tijdens en na je fysieke inspanning. PharmaNutrics geeft je enkele handige tips waarmee jij je sportprestaties kan verbeteren.

De juiste eetgewoonten

Of je nu heel intensief sport of gewoon fit wilt blijven, met een gezond en evenwichtig voedingspatroon kom je al een heel eind. Dankzij de juiste voeding verbeter je het trainingseffect en wordt het halen van je doelen een pak makkelijker. Kies voor voedzame en onbewerkte voeding zodat je meteen het gros van de belangrijke nutriënten binnenkrijgt, zoals vitaminen en mineralen.

Sporters die hun energie-inname beperken, zware diëten volgen, bepaalde voedingsgroepen weglaten of niet-evenwichtige voeding nuttigen, zijn gebaat met natuurlijke voedingssupplementen:

  • Vitamine C en E dragen bij tot minder oxidatieve stress (waardoor je zware trainingen beter verdraagt) en bevorderen het immuunsysteem.
  • Bepaalde mineralen (zoals calcium, ijzer, natrium, fosfaat, zout en zink) optimaliseren de inspanningscapaciteit en trainingsresultaten van topsporters.
Krachtige tips die je sportprestaties verbeteren

Hydrateren bij de vleet

Drink voldoende water voor, tijdens en na het sporten, bovenop je anderhalve (of afhankelijk van jouw hydratatiebehoefte) liter water per dag. Waarom? Je presteert en recupereert beter en je beperkt spierletsels, spierkrampen en spijsverteringsstoornissen.

Warming-up, coolingdown

Zorg voor een geleidelijke overgang van rust naar activiteit en omgekeerd door voldoende op te warmen en af te koelen. Zo kunnen je spieren en gewrichten zich beter aanpassen en beperk je blessures of krampen.

Een beat voor een extra boost

Ook met een uptempo nummertje in de oren kan je je sportprestaties verbeteren. Een fysieke inspanning lijkt een pak lichter dankzij opzwepende muziek, waardoor de laatste loodjes helemaal niet zo zwaar wegen en je nog even kan doorgaan.

Heb je interesse in de PharmaNutrics voedingssupplementen?

Vraag persoonlijk advies aan onze experts.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Enkele mythes ontkracht lees meer
Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Enkele mythes ontkracht

Nu supplementen steeds meer een onderdeel vormen van een gezonde levensstijl wordt er ook meer en meer over gespeculeerd. Zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Wat met bijwerkingen? […]

Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou? lees meer
Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou?

Blijkt het uit een bloedonderzoek dat je een tekort hebt aan een bepaalde stof en dat je gebaat bent met een voedingssupplement? PharmaNutrics licht toe […]

Examenstress de baas met deze tips en tricks lees meer
Examenstress de baas met deze tips en tricks

Krijg je het al benauwd als je nog maar denkt aan de examens? Heb je vaak last van examenstress voor of tijdens de blok? Met […]