• iStock_000010262311XLarge

Omschrijving van het product

FLEXI PLUS van PharmaNutrics is een complex met glucosamine, chondroïtine, MSM en vitamine C.

Al enkele decennia wordt onderzoek gedaan naar de toepassing van glucosamine bij artrose. Glucosamine is een zeer belangrijke stof voor de regeneratie van beschadigd gewrichtskraakbeen en bestrijding van de ontstekingsprocessen in de gewrichten. Er zijn echter maar weinig voedingsbronnen die rijk zijn aan glucosamine. Het komt van nature in grotere hoeveelheden voor in kraakbeen en de harde delen van schaaldieren, welke meestal niet als voedsel worden beschouwd. Van zowel chondroitine als glucosamine is wetenschappelijk aangetoond dat zij artrose kunnen afremmen. Wie beide producten samen neemt, kan een nog betere werking verwachten.

Methyl Sulfonyl Methaan is een vorm van organisch gebonden zwavel, dat deel uitmaakt van de natuurlijke cyclus van zwavel. Het therapeutische effect van zwavel is al heel lang bekend.

Vitamine C is onmisbaar bij de kraakbeenvorming en is nodig voor het overdragen van sulfaatgroepen bij de vorming van proteoglycanen. Vitamine C remt de lysosomen enzymen, die kraakbeen afbreken, af en gaat de vorming van vrije radicalen tegen. Studies hebben uitgewezen dat suppletie met vitamine C een drievoudige reductie in het risico op progressie van artrose kan geven. Vitamine C (ascorbinezuur) is betrokken bij de opbouw van alle steunweefsels in het lichaam. Het versterkt de invloed van glucosamine.

Draagt bij tot de normale collageenvorming voor de werking van normale botten.

Draagt bij tot de normale collageenvoming voor de werking van het kraakbeen.

Ter ondersteuning van de gewrichten.

CNK: 3085792  (90 tabletten)

Samenstelling per tablet: glucosamine sulfaat 750 mg , chondroïtine sulfaat 200 mg , MSM 200 mg, vitamine C 30 mg, vitamine D3 10 mcg.

Gebruik: 1 à 2 per dag

Bevat geen allergeen schaaldieren.

 

Download PDF