Veilig betalen

Gratis levering boven €35

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou?

Blijkt het uit een bloedonderzoek dat je een tekort hebt aan een bepaalde stof en dat je gebaat bent met een voedingssupplement? PharmaNutrics licht toe waarop je kan letten om erachter te komen welke voedingssupplementen goed zijn.

Duurdere vs. goedkope voedingssupplementen

Op zich is magnesium gewoon magnesium. Er kan zich wel een verschil voordoen in de kwaliteit van de aanwezige grond- of hulpstoffen. Een kwalitatief voedingssupplement bevat zo min mogelijk hulpstoffen en daarvoor is een zorgvuldig productieproces vereist. We komen hier later nog op terug.

Natuurlijke vs. synthetische supplementen

Doorgaans lijken de natuurlijke en synthetische vorm van voedingssupplementen sterk op elkaar. Wel bevatten natuurlijke voedingssupplementen ingrediënten van plantaardige of dierlijke oorsprong en ontstaan ze door complexe processen die niet op een kunstmatige manier gereproduceerd kunnen worden. Bovendien herkent het lichaam de natuurlijke ingrediënten beter, waardoor ze ook beter opgenomen worden. Synthetische supplementen daarentegen kunnen andere reacties uitlokken.

Welke voedingssupplementen zijn goed voor jou?

Vrij van hulpstoffen, contaminanten, allergenen en dierlijke substanties

Wil je er zeker van zijn dat je met voedingssupplementen van goede kwaliteit te maken hebt? Bestudeer dan de samenstelling ervan.

Hulpstoffen

Bij lager geprijsde voedingssupplementen bestaat de kans dat ze veel meer ongewenste hulpstoffen bevatten, zoals talk, lactose, titaniumdioxide, ijzeroxide, suiker, zetmeel, synthetische conserveermiddelen of genetisch gemodificeerde stoffen.

Allergenen

Heb je een allergie of ben je overgevoelig voor bepaalde stoffen? Bekijk dan zeker of het voedingssupplement vrij is van maïs, soja, gist, gluten, lactose, bepaalde conserveermiddelen of sommige synthetische kleur-, geur- of smaakstoffen.

Contaminanten

Hoogwaardige voedingssupplementen voldoen aan strenge Europese normen. Dat houdt tevens in dat alle grondstoffen gecontroleerd worden op de aanwezigheid van contaminanten zoals zware metalen, pesticiden, herbiciden, fungiciden, pcb’s en dioxines. Ook bij de supplementen van PharmaNutrics is dat het geval.

Dierlijke substanties

Ook vegetariërs en veganisten houden best in de gaten welke voedingssupplementen goed zijn voor hen. Veel supplementen bevatten gelatine of dierlijke substanties. Bij kwalitatieve supplementen staat dat duidelijk vermeld op de verpakking.

Op zoek naar een voedingssupplement van hoge kwaliteit?

Ontvang gepersonaliseerd advies van onze specialisten.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

Zware benen tijdens de zomer? Dit zijn de oorzaken en oplossingen lees meer
Zware benen tijdens de zomer? Dit zijn de oorzaken en oplossingen

Een dagje shoppen of intensief sporten zorgt tijdens de zomermaanden bij velen voor zware benen. Ook ’s nachts kunnen je benen onrustig en vermoeid aanvoelen. […]

Een supplement op basis van bèta-alanine voorkomt snelle spierverzuring lees meer
Een supplement op basis van bèta-alanine voorkomt snelle spierverzuring

Snelle spierverzuring tijdens het sporten is heel vervelend. Ook spierpijn na het sporten beperken we liefst tot het absolute minimum. Een natuurlijk supplement op basis […]

Premenstrueel syndroom (PMS)? Deze supplementen verlichten de klachten lees meer
Premenstrueel syndroom (PMS)? Deze supplementen verlichten de klachten

Ongeveer 25% van de vrouwen kampt met het premenstrueel syndroom (PMS). Bij 5 tot 10% zijn de klachten zo hevig dat normaal functioneren onmogelijk is. […]