Veilig betalen

Tijdelijk gratis verzending

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

L-glutamine poeder? Een creatieve duizendpoot voor sporters en niet-sporters

L-glutamine poeder is een populair supplement bij sporters, zowel bij krachtsporters als duursporters. Sporters verbruiken tijdens de inspanning immers heel veel glutamine. Het is voor sporters dan ook belangrijk dat hun glutamine-niveau op peil blijft. Maar ook niet-sporters hebben baat bij de voordelen van L-glutamine. PharmaNutrics geeft extra uitleg.

Wat is de meerwaarde van L-glutamine voor sporters?

L-glutamine is het meest voorkomende vrije aminozuur in ons lichaam en bij meer stofwisselingsprocessen betrokken dan elk ander aminozuur. Dit zijn de voordelen voor sporters:

  • L-glutamine is de drijvende kracht achter het spieropbouwproces. Een tekort breekt spiermassa af en remt het spierherstel. Als belangrijke nutriënt bij wondgenezing herstelt L-glutamine spierscheurtjes vlugger.
  • L-glutamine versterkt het afweersysteem, vooral ter hoogte van de luchtwegen. Sporters met een laag gehalte L-glutamine na de inspanning zijn vatbaarder voor verkoudheden en andere virale infecties.
  • L-glutamine ondersteunt een goede darmwerking. Vooral duursporters kunnen tijdens een lange inspanning last krijgen van maag- en darmproblemen (braken, hevige buikkrampen). L-glutamine maakt de darmwand sterker waardoor afvalstoffen makkelijker het lichaam kunnen verlaten.
3487

Is een supplement met L-glutamine enkel interessant voor sporters?

Neen. Ook niet-sporters profiteren van de voordelen van L-glutamine. De extra kracht die L-glutamine de darmen geeft om afvalstoffen te verwijderen, heeft een positieve invloed bij chronische darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

L-glutamine versterkt de kracht van de immuuncellen. Het maakt inname interessant voor mensen met een verminderde weerstand en auto-immuunziekten. De helende kracht bij wondjes maakt L-glutamine geschikt bij de behandeling van brandwonden.

L-glutamine poeder is een natuurlijk voedingssupplement met een brede werking

L-glutamine heeft naast voordelen inzake spieropbouw, versterking van het afweersysteem en wondgenezing nog een voordeel. Het is het meest voorkomende aminozuur in de hersenvloeistof, wat aangeeft dat het een belangrijke rol speelt in het hersenmetabolisme.

Het is gelinkt aan zowel glutaminezuur, een opwekkende neurotransmitter, en GABA, een neurotransmitter die net voor rust zorgt. L-glutamine geeft zo mentaal evenwicht en verhoogt de concentratie. Het maakt L-glutamine poeder tot een natuurlijke creatieve duizendpoot die onze gezondheid ten goede komt.

L-glutamine poeder is er in verpakkingen van 120 en 250 gram. Voeg L-glutamine poeder hieronder toe aan je winkelmandje.

Meer weten over de voordelen van L-glutamine?

Laat je persoonlijk adviseren over onze voedingssupplementen.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

Een winterdip? Serotomix Plus helpt je door de donkere dagen lees meer
Een winterdip? Serotomix Plus helpt je door de donkere dagen

Heb je een winterdip of wil je een winterdip voorkomen? Ben je vermoeid, prikkelbaar en word je meegesleurd in negatieve gedachten? Met een natuurlijk steuntje […]

Versterk je afweersysteem met een natuurlijk voedingssupplement lees meer
Versterk je afweersysteem met een natuurlijk voedingssupplement

Tijdens de koude herfst- en wintermaanden stellen virussen en bacteriën het afweersysteem op de proef. Onze immuniteit kan dan een stevige boost gebruiken. Onze hoogwaardige […]

Natuurlijke tips om buikpijn en darmkrampen te verminderen lees meer
Natuurlijke tips om buikpijn en darmkrampen te verminderen

Buikpijn en darmkrampen geven een overheersend onaangenaam gevoel. Vaak gaan ze samen met winderigheid, misselijkheid en zure oprispingen. Ons goed in ons vel voelen begint […]