Veilig betalen

Tijdelijk gratis verzending

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

Natuurlijke tips om je cholesterol te verlagen

“Mijn cholesterol is te hoog” is een vaak gehoorde uitspraak na een bloedonderzoek. Eigenlijk is verhoogde cholesterol een misleidende term. Er is immers goede en slechte cholesterol. Bij verhoogde cholesterol is de verhouding tussen beide niet goed. Slechte cholesterol vernauwt de aderen en verhoogt het risico op hart- en vaataandoeningen. Je cholesterol verlagen is dus erg belangrijk. En daarbij kan Cholemix Plus van PharmaNutrics je helpen.

Goede en slechte cholesterol dus. Wat is het verschil?

Ons lichaam heeft cholesterol nodig. Cholesterol bouwt de cellen en hormonen op, helpt de productie van vitamine D en maakt gal aan. Die weg legt cholesterol af via het bloed. En daaraan is een risico verbonden.

Goede cholesterol, ook HLD-cholesterol genoemd, beschermt tegen hart- en vaatziekten. Het ruimt de slechte cholesterol, ofwel LDL-cholesterol, op. LDL-cholesterol daarentegen klemt aan de vaatwanden en zorgt ervoor dat de aders dichtslibben. Aanvankelijk merk je daar weinig van. Zonder het te beseffen loop je echter een hoger risico op een hartinfarct of herseninfarct.

4736

Enkele tips om je cholesterol te verlagen

  • Een gezond voedingspatroon boost de goede cholesterol. Groenten, fruit, zaden en onverzadigde vetten zijn rijk aan goede cholesterol. Noten, plantaardige oliën en vette vis zijn goede bronnen van onverzadigde vetten.
  • Vermijd verzadigde vetten. We vinden ze in vet vlees, volle zuivelproducten, chocolade en koeken.
  • Beweeg voldoende. Een lange wandeling is vaak al genoeg. Roken is uit den boze.
  • Vul je voedingspatroon aan met Cholemix Plus, een natuurlijk voedingssupplement van PharmaNutrics.

Ons supplement Cholemix Plus is een natuurlijke cholesterolverlager

Cholemix Plus bevat rode gist rijst (red yeast rice). Deze gefermenteerde rode rijst wordt al eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese keuken. De werking berust op de monacolines, stoffen die de aanmaak van LDL-cholesterol (slechte cholesterol) remmen. Vooral monacoline K is een natuurlijke cholesterolverlager. Dat gebeurt al na enkele weken.

Ook kaneelboom en groene thee duwen de slechte cholesterol naar beneden. Kaneel heeft een positieve invloed op de insuline-, glucose- en vetstofwisseling. Hieruit vloeit een cholesterolverlagend effect voort. Groene thee beïnvloedt het glucose- en cholesterolgehalte in het bloed, wat het risico op aderverkalking vermindert. Daarnaast is het een uitstekende antioxidant. Cholemix Plus beschermt dus niet enkel tegen verhoogde cholesterol, maar is goed voor de hele gezondheid.

Cholemix Plus is er in een verpakking van 180 tabletten. Voeg Cholemix Plus hieronder toe aan je winkelmandje.

Je cholesterol verlagen op een natuurlijke manier?

Laat je persoonlijk adviseren door de experts van PharmaNutrics.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

Psoriasis en eczeem? GLA Borage Olie verzacht droge en ruwe huid lees meer
Psoriasis en eczeem? GLA Borage Olie verzacht droge en ruwe huid

Psoriasis is een veelvoorkomende huidaandoening. Naar schatting 300.000 mensen zouden in ons land aan een vorm van psoriasis lijden. Psoriasis goed behandelen is moeilijk. Wel […]

Osteoporose voorkomen? Deze supplementen versterken je botten lees meer
Osteoporose voorkomen? Deze supplementen versterken je botten

Wereld Osteoporose Dag vindt jaarlijks plaats op 20 oktober. Op die dag is er extra aandacht voor osteoporose of botontkalking. Onze supplementen op basis van […]

Reuma behandelen met de kracht van zwavel lees meer
Reuma behandelen met de kracht van zwavel

Symptomen van reuma steken tijdens de koude herfst- en wintermaanden vaker de kop op. Dat komt doordat lage temperaturen en vochtigheid een slechtere doorbloeding veroorzaken. […]