Veilig betalen

Gratis levering boven €35

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

Verzwakte spieren? Dit zijn de oorzaken en oplossingen

Heb je het gevoel dat je minder kracht hebt in je spieren dan vroeger of dat je spiermassa bent kwijtgeraakt? Een supplement met L-leucine versterkt de spieren. Zo biedt het ondersteuning bij patiënten met spierziekten zoals ALS. Ook vrouwen na de menopauze en sporters hebben voordeel bij een goede spierconditie. PharmaNutrics zet de voordelen van L-leucine op een rijtje.

Na de menopauze hebben vrouwen vaker last van spierzwakte

Met de leeftijd verliezen we stelselmatig spiermassa. Met een moeilijk woord noemen we het ‘sarcopenie’. Dat is vooral het geval vanaf de leeftijd van 50 jaar. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen na de menopauze vaker last hebben van spierzwakte. Een supplement met L-leucine in combinatie met vitamine D3 versterkt op dat moment de spieren.

3464

L-leucine vertraagt de symptomen van spierziekten zoals ALS

Een supplement met L-leucine helpt ook om de symptomen van spierziekten te vertragen. ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) kenmerkt zich door onder meer progressieve spierzwakte en spierkrampen in combinatie met slik- en spreekmoeilijkheden. L-leucine stimuleert rechtstreeks de opbouw van eiwitten in de spieren en ondersteunt zo de sterkte van de spieren. De officiële website van de ALS-liga geeft je meer informatie.

Ook sporters hebben baat bij sterke spieren

L-leucine helpt zowel krachtsporters als duursporters.

Bij krachtsporters zorgt het voor sterkere spieren en ondersteunt het een toename van de spiermassa. Ook voorkomt L-leucine dat spiermassa vlugger verloren gaat tijdens perioden van herstel. Duursporters vergroten met L-leucine hun uithoudingsvermogen. Tijdens lange inspanningen daalt immers het leucine-niveau in het bloed. Extra L-leucine houdt dan de spieren langer in betere conditie.

L-leucine en diabetes type 2? Een prima huwelijk

Een bijkomend voordeel van een supplement met L-leucine is dat het goed werkt bij mensen die lijden aan diabetes type 2. L-leucine speelt immers ook een rol bij de insulinestofwisseling, waar het een positief effect heeft op een te hoge bloedsuikerspiegel na de maaltijd. Het maakt L-leucine tot een veelzijdig supplement.

L-leucine is er in een verpakking van 60 capsules. Voeg L-leucine hieronder toe aan je winkelmandje.

Meer weten over het gebruik van L-leucine bij spierzwakte?

Neem rechtstreeks contact op met de experts van PharmaNutrics.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

Zware benen tijdens de zomer? Dit zijn de oorzaken en oplossingen lees meer
Zware benen tijdens de zomer? Dit zijn de oorzaken en oplossingen

Een dagje shoppen of intensief sporten zorgt tijdens de zomermaanden bij velen voor zware benen. Ook ’s nachts kunnen je benen onrustig en vermoeid aanvoelen. […]

Een supplement op basis van bèta-alanine voorkomt snelle spierverzuring lees meer
Een supplement op basis van bèta-alanine voorkomt snelle spierverzuring

Snelle spierverzuring tijdens het sporten is heel vervelend. Ook spierpijn na het sporten beperken we liefst tot het absolute minimum. Een natuurlijk supplement op basis […]

Premenstrueel syndroom (PMS)? Deze supplementen verlichten de klachten lees meer
Premenstrueel syndroom (PMS)? Deze supplementen verlichten de klachten

Ongeveer 25% van de vrouwen kampt met het premenstrueel syndroom (PMS). Bij 5 tot 10% zijn de klachten zo hevig dat normaal functioneren onmogelijk is. […]