De invloed van voeding op ADHD, gedrag, burn out en depressies.

VOORDRACHT CHRISTINE TOBBACK
Dinsdag 18 april 2017 om 20u
Locatie: Pharmanutrics Hoogstraat 45 8540 Deerlijk

Inschrijven verplicht: T. 056687382   info@pharmanutrics.be

Honger maakt humeurig en teveel koffie kittelorig. Tot zover zitten we op bekend terrein.  Maar de invloed van voeding op ons gemoed blijkt verder te reiken. Ook mentale klachten kunnen mee hun oorsprong vinden in een haperende vertering. Je menu dus even onder handen nemen kan je hersenen dus helpen.

Als je leest over gezonde voeding komen noten, bessen, chocolade, vis(olie) en groene thee bijna altijd naar voren als dé voeding bij uitstek om het hoofd gezond te houden. Maar zijn het echt de miraculeuze brain foods?

Tussen wat we op ons bord scheppen en hoe onze hersenen functioneren, spelen zich heel wat meer wisselwerkingen af dan we tot nu toe vermoeden. Voedingsdeskundige Christine Tobback die zich specialiseerde in voedselintoleranties en allergieën neemt ons mee in het breinverhaal “Het is opvallend hoeveel mensen die kampen met voedselovergevoeligheden, spijsverteringsproblemen of ontstekingsreacties gelijktijdig last hebben van depressieve gedachten, concentratie problemen en ADHD, angsten of andere mentale klachten.

Hoe verschillende regelsystemen die onze hersenwerking mee besturen, in de war kunnen worden gebracht door voedselovergevoeligheden, maar ook het belang van variatie en dus het mijden van eenzijdige diëten, zal uitvoering worden toegelicht.

Langdurige voedselovergevoeligheden kunnen tevens aanleiding geven tot tekorten van bepaalde micronutriënten die op hun beurt onze hersengezondheid kunnen onderdrukken. Aanvulling hiervan is voor sommigen dus noodzakelijk willen we in ons hoofd beterschap bekomen.

Zeker een aanrader voor iedereen die wat meer wil weten over deze nieuwste wetenschappelijke inzichten.
Dinsdag 18 april 2017 om 20u
Locatie: Pharmanutrics Hoogstraat 45 8540 Deerlijk

Inschrijven verplicht: T. 056687382   info@pharmanutrics.be