Veilig betalen

Gratis levering boven €35

Verzending zelfde dag

Binnen 14 dagen retourneren

tijdelijk 10% korting op jouw eerste bestelling met code #pn10new

close menu

Een supplement op basis van bèta-alanine voorkomt snelle spierverzuring

Snelle spierverzuring tijdens het sporten is heel vervelend. Ook spierpijn na het sporten beperken we liefst tot het absolute minimum. Een natuurlijk supplement op basis van bèta-alanine gaat spierverzuring en spierpijn tegen.

Wat gebeurt er wanneer de spieren verzuren?

Koolhydraten geven ons lichaam zuurstof en energie. Wanneer we bij inspanningen die koolhydraten verbranden, produceert dat de afvalstof melkzuur. Meestal, wanneer we bijvoorbeeld rustig in de zetel zitten of slechts een lichte inspanning leveren, gebeurt dat proces zonder dat we het merken.

Anders is het echter tijdens het sporten of een zware inspanning. Dan is een stoot energie nodig. Door de snelle toename van melkzuur lopen onze spieren dan helemaal vol. Met andere woorden: ze geraken verzuurd. Verzuring zuigt alle kracht uit de spieren en zorgt voor spierpijn. Het maakt het onmogelijk om tegen dezelfde intensiteit te blijven sporten.

3487

Enkele handige tips om snelle spierverzuring te vermijden

  • Verwacht van je eerste sportsessie niet te veel. Hoe vaker je sport, hoe minder vlug je spieren zullen verzuren en hoe minder spierpijn je zult hebben.
  • Een goede warming-up is essentieel. Bouw tijdens het sporten rustig op. Ga niet meteen vol gas. Een lagere hartslag zorgt ervoor dat melkzuur zich minder snel ophoopt in de spieren.
  • Drink en eet voldoende tijdens het sporten. Zo houd je je waterhuishouding op peil. Dat heeft twee voordelen: zuurstof en voeding worden optimaal opgenomen en afvalstoffen worden makkelijker verwijderd.

Ons supplement Bèta-alanine 800 voorkomt snelle verzuring van de spieren

Het aminozuur bèta-alanine is samen met L-histidine de bouwsteen van carnosine. Carnosine is dan weer belangrijk voor de weerstand van het lichaam tegen vermoeidheid tijdens inspanningen. Extra bèta-alanine verhoogt tot 80% de opslag van carnosine. Hierdoor kun je langer op hoge intensiteit sporten.

Bèta-alanine heeft echter nog voordelen voor sporters

Daarnaast geeft bèta-alanine extra kracht, verhoogt het de vetvrije spiermassa en zorgt het voor meer vetverlies. Het versnelt ook het herstel na intensieve inspanningen. Kortom, ons supplement Bèta-alanine 800 is jouw natuurlijke metgezel tijdens het sporten.

Bèta-alanine 800 is er in een verpakking van 90 tabletten. Voeg Bèta-alanine 800 hieronder toe aan je winkelmandje.

Snelle spierverzuring tegengaan op een natuurlijke manier?

Neem rechtstreeks contact op met de experts van PharmaNutrics.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

Zware benen tijdens de zomer? Dit zijn de oorzaken en oplossingen lees meer
Zware benen tijdens de zomer? Dit zijn de oorzaken en oplossingen

Een dagje shoppen of intensief sporten zorgt tijdens de zomermaanden bij velen voor zware benen. Ook ’s nachts kunnen je benen onrustig en vermoeid aanvoelen. […]

Premenstrueel syndroom (PMS)? Deze supplementen verlichten de klachten lees meer
Premenstrueel syndroom (PMS)? Deze supplementen verlichten de klachten

Ongeveer 25% van de vrouwen kampt met het premenstrueel syndroom (PMS). Bij 5 tot 10% zijn de klachten zo hevig dat normaal functioneren onmogelijk is. […]

Vakantiestress vermijden? Zo doe je dat lees meer
Vakantiestress vermijden? Zo doe je dat

Het is eindelijk zomervakantie. En vakantie, dat betekent relaxen en geen stress, toch? Helaas laten je gedachten zich niet zomaar controleren met een aan- en […]